[vc_row][vc_column width=”1/1″ animation=”none” boxed=”true” column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″][vc_column_text]

K-POP WORLD FESTIVAL 2016

BUDAPEST

VERSENYSZABÁLYZAT

 
 

 1. VERSENYKIÍRÁS

  Idén hazánkban ismét a K-pop World Festival középdöntője kerül megrendezésre. A versenyre cover csapatok/előadók videós jelentkezését várjuk.

A koreai döntőre történő kiválasztás több lépcsőfokból áll.

A magyarországi verseny időpontjai: 2016. július 29-31. Helyszíne: Budapest, Koreai Kulturális Központ és Aranytíz Kultúrház

A budapesti versenyből a KÉT ELSŐ HELYEZETT jut tovább két kategóriából (ének/előadás és tánc) a verseny következő fordulójába, melyben a koreai zsűri a világ minden tájáról beérkezett videókból kiválasztja a döntősöket. 

(A zsűri megítélése alapján, amennyiben nem lesz elegendő, avagy megfelelő énekes/énekes-táncos/táncos produkció, az első helyezettek akár egy kategóriából is kihirdethetőek, az előző évekhez hasonlóan.)
 
A verseny hivatalos honlapja: K-POP WORLD FESTIVAL

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ A VERSENYRE: 2016. Július 3. (vasárnap) 20:00

A beérkezett videókból egy szakmai zsűri fogja kiválasztani a 12 legjobb produkciót, valamint +3 produkciónak lesz lehetősége az elődöntőbe kerülni, mégpedig közönségszavazással.
A zsűri által meghozott döntés július 10.-én (vasárnap) kerül kihirdetésre. Eddig az időpontig van lehetősége a csapatoknak a versenytől való visszalépésre is.
A még versenyben lévő csapatok/előadók videói az esemény Facebook oldalán lesznek megtekinthetőek és ezen a felületen lehet majd szavazni is július 15. (péntek) 24:00-ig. A közönség által a középdöntőbe juttatott csapatok/előadók neve másnap, július 16. (szombat) kerül hivatalosan kihirdetésre. Amennyiben a közönségszavazás során csalást észlelünk, a szavazást lezárjuk és automatikusan a zsűri által a 13. 14. és 15. helyre sorolt előadók/csapatok jutnak tovább.

A zsűri által figyelembe vett szempontok:
ÉNEK/ELŐADÁS KATEGÓRIÁBAN:

 • az ének tisztasága,
 • az ének technikai elemei,
 • a dinamika,
 • a színpadi jelenlét,
 • az előadásmód,
 • az összhatás,
 • a zenei pontosság és a
 • koreai nyelvi kiejtés.
 • és a tánc kategória kritériumai (előadás esetén – lásd következő bejegyzés)

TÁNC KATEGÓRIÁBAN:

 • a színpadi összkép és jelenlét,
 • az előadásmód,
 • a tánc előadása,
 • a dinamika,
 • az összhatás,
 • a tér kihasználása,
 • a csapatoknál az összhang.

Énekes és előadás produkció esetén, a zenei alapon nem hallatszódhat az eredeti előadó hangja, tehát tiszta alapon kell élőben énekelni. Csak hivatalos zenei alapokat fogadunk el – ezen belül lehet olyan alap, melyen az eredeti előadó énekeli a háttér vokált, illetve az előadó készíthet saját felénekelt vokál alapot is magának.

És itt kicsit kitérnénk arra, hogy mi is az a K-pop cover dance. Ez a műfaj mára már eléggé kinőtte magát és saját kultusza van. Látunk férfiakat nőnek öltözni vagy lányokat fiúnak, parókákat, extrém sminkeket, csak azért, hogy minél pontosabban lekövessék a K-POP előadók dalaikat, koreográfiáikat. A cover dance lényege az eredeti előadó táncának, kellékeinek és ruháinak lemásolása, a dal érzéseinek teljes átvétele és átadása a nézőközönség felé.
Nagyon fontos, hogy mind az ének, mind a tánc cover-nél tisztában legyetek azzal, hogy miről szól a dal. Mit akar közvetíteni a dal.

 

A budapesti elődöntőbe jutott előadók közül csak 6-nak lesz lehetősége bemutatkozni a budapesti középdöntőben és versenyre kelni a díjakért.

Idén tehát három fordulón kell átesnie a jelentkezőknek:

 1. A beküldött videók előválogatása
 2. budapesti elődöntő
 3. budapesti középdöntő

A jelentkezőknek két előadással kell készülniük. Egyel, amivel a elődöntőn kívánnak indulni (ezt várjuk videóban) és még egyel, amit esetleges továbbjutás esetén a középdöntőben szeretnének megmutatni (ez a produkció nem lehet nyilvános).  A két dal nem lehet megegyező, valamint nem lehet kategóriát váltani a megmérettetések között! Továbbá a két produkció között nincs lehetőség tagcserére, azaz mindkét versenyszám színpadi előadóinak azonosnak kell lenniük. Nagyon fontos még, hogy nem lehet a versenyre olyan dallal indulni, amit korábban bármelyik tag táncolt a World Fesztivál bármely évében. 

 1. ÁLTALÁNOS JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

A versenyre bárki jelentkezhet kortól és nemtől függetlenül. Regisztrálni lehet csapatoknak és egyéni előadóknak is.
Csapatonként/előadóként két versenyszámmal kell indulni. Az említett elődöntőbe szánt dallal és a középdöntőben előadni kívánt dallal. A videós jelentkezésnek az elődöntő dalát kell tartalmaznia, a középdöntőre szánt dalnak pedig csak az előadóját és címét várjuk a versenyzőktől! (a középdöntőre szánt dal nem haladhatja meg az 5 percet)
A számok mixelése megengedett, amennyiben az előadást nem szakítják meg közben.

Két kategóriában lehet jelentkezni:

 • Tánc
 • Ének / Előadás (ének+tánc)

A regisztráció során megadott adatokon, valamint a beküldött videókon a későbbiekben nem áll módotokban változtatni! A továbbjutott és előzetesen beküldött produkción módosítani nem lehet, kisebb változtatásokat (pl. más ruhában adjátok elő) tudunk csak elfogadni!

 1. REGISZTRÁCIÓ 

Jelentkezési feltételek:

 • Regisztrációs űrlap kitöltése
 • Bemutatkozó videó
 • Verseny produkció videó

A videókat, a www.wetransfer.com segítségével küldjétek a kpopworldfestivalbudapest@gmail.com e-mail címre a csapatnevetekkel és azzal az e-mail címmel, amivel regisztráltatok a versenyre a GOOGLE dokumentumban. Fontos, hogy azt az e-mail címet használjátok, amit megadtatok, hiszen mind az eredményekkel, mind a felmerülő kérdésekkel kapcsolatban azon a címen fogunk Titeket keresni.

BEMUTATKOZÓ VIDEÓ
Kritériumai:

 • Kérünk Titeket, hogy a lehető legjobb minőségben készítsétek el

(preferált: HD 1280×720 vagy Full HD 1920X1080)

 • A video mérete nem haladhatja meg a 2GB-ot. Zenei aláfestés és logo ne legyen a videón!
 • Videó címe: CSAPAT NEVE / ELŐADÓ NEVE _BEMUTATKOZÓ VIDEÓ

Tartalma:

 1. Rövid bemutatkozás
 2. Válaszoljatok a videóban az alábbi kérdésekre: (Egyszerre csak 1 ember beszéljen és mivel a kérdés soha nem lesz bevágva a videótokba ezért kérünk Titeket, hogy teljes mondatokban beszéljetek.)
 3. KÉRDÉS: Mi az, amitől a Ti csapatotok különleges és egyedi? / Mi az amitől különleges és egyedi vagy?
 4. KÉRDÉS: Mit ad a K-POP az életetekhez? / Mit ad a K-POP az életedhez?
 5. KÉRDÉS: Mi lenne, ha kijuthatnátok Koreába? / Mi lenne, ha kijuthatnál Koreába?
 6. KÉRDÉS: Üzenjetek Koreának és a verseny résztvevőinek 1 mondatban! / Üzenj Koreának és a verseny résztvevőinek 1 mondatban!
 7. Csapatkiáltás, Fighting!. Valami, amiből mindenki tudja, készen álltok a megmérettetésre!

VERSENY VIDEÓ (elődöntő videója)
Kritériumai:

 • Kérünk Titeket, hogy a lehető legjobb minőségben készítsétek el

(preferált: HD 1280×720 vagy Full HD 1920X1080)

 • A video mérete nem haladhatja meg a 2GB-ot.
 • Videó címe: CSAPAT NEVE / ELŐADÓ NEVE _VERSENYVIDEÓ

Tartalma:

 1. CSAK versenyen előadni kívánt koreográfia/dal felvételét tartalmazza
 2. Az előadni kívánt dal nem lehet több 3,5 percnél (azaz 3:30-nál).

 

 1. ÁLTALÁNOS SZABÁLYZAT

Az idei verseny 3 napot ölel fel.

Az első napon (július 29, péntek) a résztvevők betekintést nyerhetnek a Koreai Kulturális Központ életébe és segítségével megismerkedhetnek a kultúrával, a csapatok bemutatkozhatnak, valamint megismerkedhetnek egymással. A programban helyet kap a vetélkedőkön és koreai játékokon kívül egy közös koreográfia betanulása is.
Amellett, hogy nagyon fontosnak tartjuk, hogy a jelentkezők találkozzanak és megismerjék egymást, a közösen betanult koreográfiát szeretnénk majd bemutatni egy flash mob keretein belül Budapest egyik központi és híres helyszínén.

A második nap (július 30, szombat) a verseny elődöntője 15 versenyzővel.

Végül pedig a harmadik nap, a verseny középdöntője a 6 versenyzővel. (július 31. vasárnap).

Kérünk benneteket, hogy csak azok az előadók/csapatok jelentkezzenek,

 • akik biztosan el tudnak jönni és részt tudnak venni a programokon! Az első napról csak indokolt esetben lehet hiányozni hivatalos papír ellenében, egyéb esetben a kizárás automatikus. A harmadik – a középdöntő napja – csak a 6 továbbjutó produkció résztvevőinek kötelező.
 • akik tudják vállalni az esetleges koreai döntőbe jutás felelősségét! (2016. szeptember)
 • akik tudják vállalni azt, hogy továbbjutás esetén a KBS dönti el, hogy hány repülőjegyet küld, így ha a csapat több tagból áll, akkor vagy kevesebb fővel kell elrepülniük a döntőre, vagy önerőből fizetni a maradék repülőjegyet.

Kérjük a kiskorú versenyzőket, hogy szülői beleegyező nyilatkozatot is csatoljanak a jelentkezésük mellé! A nagykorú versenyzőktől pedig egy beleegyező nyilatkozatot kérünk.Ezen nyilatkozat elmaradása kizárást von maga után. Ezen nyilatkozatot honlapunkon is megtalálják.

A részletes programot az esemény hivatalos Facebook oldalán, valamint az Idolater honlapján (www.idolaterevents.com) tekinthetitek meg!

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött a helyszín befogadóképessége miatt!
Regisztrálni a kpopworldfestivalbudapest@gmail.com email címen lehet, NÉZŐ jeligével és a regisztrálni kívánt nap dátumával 2016. JÚLIUS 11-ÉTŐL! Egy ember maximum 3 főre foglalhat helyet! Jegyek már csak korlátozott számban elérhetőek.
Szeretettel várunk minden családtagot, hozzátartozót, érdeklődőt!

Bármilyen felmerülő probléma, kérdés kapcsán keressetek minket bizalommal az esemény Facebook oldalán, vagy a kpopworldfestivalbudapest@gmail.com email címen!

Jó felkészülést kívánunk!

A szervezők
Idolater

REGISZTRÁLOK A VERSENYRE

SZÜLŐI BELEEGYEZŐ NYILATKOZAT LETÖLTÉSE

BELEEGYEZŐ NYILATKOZAT LETÖLTÉSE

Untitled-1[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]