[A HÓNAP CSILLAGA] Song Joong Ki

Song Joong Ki

Ha valakinek még ismeretlen a sorozat férfi főszereplőjét alakító színész, néhány mondatban mindenképpen érdemes bemutatni őt.

1985. szeptember 19-én született Daejeonban, Dél-Koreában.

Joong Ki kezdetben versenyszerűen sportolt, rövidpályás gyorskorcsolyát űzött, melyben sikereket ért el, azonban olyan sportsérüléseket szenvedett, hogy abba kellett hagynia. Ezután kezdett tanulásra koncentrálni, több szakkörön részt venni, és ekkor döntötte el, hogy színészettel szeretne foglalkozni.

2008-ban kapta meg első kisebb szerepét a ’Frozen Flower’ című történelmi időkben játszódó filmben. Innentől kezdve indult be a pályája, több apróbb szereplései között, a KBS zenei showját a ’Music Bank’-et vezette, illetve az SBS népszerű műsorában a ’Running Man’-ben volt állandó tag. Nagyobb népszerűséget a ’Sungkyunkwan Scandal’ című drámában szerepelve ért el, de az igazán nagy áttörést először az ’A Werewolf boy’ című film főszerepe okozott, ami Dél-Korea legsikeresebb melodrámájaként lett elkönyvelve. A történetben egy vérfarkast játszik, aki szerelembe esik egy lánnyal, azonban sok nehézséggel kell szembenézniük a különbözőségük miatt. Következő siker produkciója, első főszerepe egy sorozatban, az ’Innocent Man’ volt. Ez után nem sokkal eldöntötte, hogy teljesíti koreai állampolgári kötelességét, és bevonult katonaságba.  Pár hónappal a leszerelés előtt megkapta a Descendant of the Sun forgatókönyvét, és úgy döntött belevág a sorozatba, ezzel ez lett az első sorozata a katonaság után. Először nem főszereplőnek szánta a rendező, azonban több híres színész is visszautasította a szerepet, így kapta meg végül Joong Ki Yoo Si Jin karakterét, elnyerve lányok millióinak szívét és kialakítva a ’SongJoongKi láz’ nevezetű őrületet. A sorozat extrém sikerét követően Joong Ki ma az egyik legfelkapottabb reklám arc, kiemelkedő mennyiségű márkát képvisel.

A rendkívül sokszínű színész ezek mellett több valóság show-ban is szerepelt, jótékony célokat képviselt, valamint íróként is megmutatkozott a közönségnek mikor kiadta a ’Beautiful Skin Project’ című könyvét, mely férfiaknak szól a helyes, egészséges életmódról. Nem sokat kell azonban várni a színész fanjainak, ugyanis máris folyamatban van a következő filmje, ami 2017-ben várható a mozikban.

Írta: ADRI

 

Megjelent: 2016. június – IDOLATER MAGAZIN – 1.szám

About Idolater

Leave a Reply

Follow Us on Facebook! Idolater